Снимка БулфотоНад 8 млн. лева са придобили телефонните измамници само за една

...
Снимка БулфотоНад 8 млн. лева са придобили телефонните измамници само за една
Коментари Харесай

Над 8 млн. лева са придобили телефонните измамници за година

Снимка Булфото

Над 8 млн. лв. са придобили телефонните измамници само за една година. Все още доста хора не престават да стават жертва на тези измами.
 
" Това са най-вече възрастни хора - над 70-75 години, те нямат опция за бърза реакция, за съответна оценка, също така нямат дейна връзка със свои близки и родственици, обясни инспектор Златка Падинкова, шеф бранш " Измами " в Групово дело " Национална полиция "  пред БНТ.

9 часа ало измамници „ въртят “ семейство, отмъкнаха им над 18 000 лв.
  " Измамниците са извънредно изобретателни - споделят на жертвите си по какъв начин да работят, какво да вършат. Имаме случаи, в които подлъгани от измамници хора наемат стая в хотел, където остават за по няколко дни във времето, в което тече измамата, т.е. те са в една изолираност. В доста случаи, хората относително скоро откакто приключат диалозите с измамниците, осъзнават, че са станали жертва ", обобщава методите на нарушителите тя.

" Най-честите схеми са добре познатите от години - предоставяне на капаро - за климатици, техника или друга преференциална подкупа, също по този начин за освобождение на митническа пратка. Най-успешна остава схемата за подпомагане на полицията ", добави специалистът.
 
" Съветваме хората да знаят - когато ви се желаят пари по телефона, става въпрос за машинация. Няма никакъв риск вербалните офанзиви да бъдат реализирани - те са част от телефонната машинация и метод, по който измамниците стават още по-убедителни ", подчертава още Падинкова.
 
" Те са извънредно крайни в заканите си, наскърбяват хората, извънредно цинични са. Заплашват, че долу има полиция или хора, които ще се качат и ще ви отрежат пръстите, или ще ви пребият. Няма такова нещо, това е отдалечено закононарушение ", предизвести инспекторът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР